2024-07-29

Kontinentalsäng - en symbol för komfort och lyx i ditt sovrum

 

En kontinentalsäng är en del av sovrumsinredning som kännetecknas av elegans och unik stil. Ursprungligen producerades de för hotell, medan de idag oftare väljs för privata hus och lägenheter. Den är stor, praktisk, gedigen gjord och väldigt bekväm. Utrustad med många faciliteter och funktioner och säkerställer maximal komfort. Det har trots allt varit känt under lång tid att en rätt vald säng är en garanti för god sömn. Vad kännetecknas egentligen kontinentalsängar av, och varför är de bekvämare än vanliga sängar?

Kontinentalsäng - Vad är det?

En kontinentalsäng är ett element av sovrummets inredning som kännetecknas av elegans och unik stil. Ursprungligen tillverkades de för hotell, men idag väljs de allt oftare för privata hus och lägenheter. De är stora, praktiska, solitt tillverkade och mycket bekväma. Utrustade med många bekvämligheter och funktioner, garanterar de maximal komfort. Det har länge varit känt att en väl vald säng garanterar god sömn. Vad kännetecknar egentligen kontinentalsängar och varför är de mer bekväma än vanliga sängar?

Lyxig säng

Konstruktion av en kontinentalsäng

Underlägg för madrassen (förvaring)

Först och främst har en kontinentalsäng inte en klassisk träram som vi placerar en sovmadrass på; dess funktion tas över av en trälåda fylld med bonnellfjädrar. Denna typ av fjädrar ger bra stöd för madrassen och hög elasticitet, vilket översätts till användarvänlighet. Bonnellfjädrarna är mycket hållbara; de tål även mycket tunga belastningar, vilket gör att kontinentalsängen är robust och vi kan dra nytta av den under många år. Klädseln på basen är gjord av tyg och tack vare ett stort urval av material kan du skapa en individuell och mycket elegant möbel som passar perfekt till rummets karaktär.

Sovmadrass

Den oftast valda madrassen är en fickmadrass. Du kan också välja en skummadrass eller en latexmadrass. Pocketmadrassen är fylld med många fjädrar stängda i separata fickor. På grund av det faktum att fjädrarna är separerade från varandra, fungerar var och en av dem separat, vilket perfekt reproducerar formen på en liggande persons kropp. Fjädrarnas oberoende funktion ökar också komforten att sova i par, eftersom den andra personens rörelser inte känns lika mycket av partnern, vilket gör att personen inte vaknar på natten. Pocketmadrasser kan innehålla standardantalet fjädrar; handla om. 270 / m2 eller ett ökat antal fjädrar ca. 500 / m2. Madrassen är oftast dubbelsidig, så vi kan vända den och på så sätt förlänga dess livslängd.

 

Konstruktionsdetaljer för kontinentalsäng

Huvudmadrass (toppar)

En annan del av kontinentalsängen är övermadrassen. Det är en tunnare madrass utan fjädrar, vilket ökar användarkomforten. Den är ansvarig för att skydda de nedre delarna från smuts och skador. Madrassöverdraget kan vara 4-8 cm tjockt och ju tjockare det är desto mer ökar det sovkomforten. Det finns många typer av ytmadrasser. Förutom klassiska bäddmadrasser gjorda av högelastiskt skum, kan du använda en termoreglerande madrass av termoelastiskt skum eller en mycket hygienisk och slitstark latexmadrass.

En bäddmadrass är ett element som inte är tillgängligt för alla modeller av kontinentalsängar . Dess närvaro bestäms av den grundläggande skillnaden mellan en amerikansk säng (den består av två madrasser: den övre och den nedre, den övre har ett inbyggt lager som ersätter övermadrassen) och den skandinaviska (övermadrassen är en separat element).

Sänggavel

Sänggaveln är det mest iögonfallande elementet i en kontinentalsäng . Vanligtvis är den estetiskt överensstämmande med helheten och klädd med samma material som hela möbeln. Sänggaveln har utan tvekan ett högt estetiskt värde, ger klass till hela sovrummet och skapar – förutom elegans – ett intryck av komfort och mysighet. Det har även andra praktiska fördelar. En av dem är att skydda väggen från smuts och den andra – ger möjlighet att sitta bekvämt medan du läser en bok eller tittar på TV.

Vilken madrass ska jag välja för en kontinentalsäng?

En kontinentalbäddsmadrass måste ha:

Väl anpassad typ av material

Precis som med andra typer av sängar finns det många typer av kontinentalmadrasser på marknaden. Du kan till exempel välja de modernaste kontinentalskummadrasserna, det vill säga högelastiska och termoelastiska, samt resårmadrasser, det vill säga fickmadrasser. Låt oss börja med skummadrasser. Denna typ av madrass anses vara den bästa för personer som lider av alla typer av ryggproblem, ryggsmärtor av okänt ursprung eller andra relevanta hälsoproblem. I så fall är det bäst att välja en termoelastisk kontinentalmadrass. En högelastisk kontinentalmadrass är bättre för personer som vill agera profylaktiskt och i viss mån förebygga och minimera ryggsmärtor eller muskelspänningar.

Continental pocketmadrasser anses vara de bästa för personer med större kroppsbyggnader eftersom de jämnt stödjer hela kroppen och är dessutom mycket hållbara. En sådan madrass håller längre än en madrass gjord av andra material.

De lyxigaste och modernaste kontinentalmadrasserna är hybridmadrasser. Det är madrasser med en fickmadrass i botten och ett lager med en termoelastisk madrass ovanpå. Tack vare detta är en sådan kontinental madrass extremt hållbar, bekväm, stöder ryggraden väl och deformeras inte även under hårt tryck.

Lämplig hårdhet

Continental madrasser varierar i hårdhet från H1 (mjuk madrass), genom H2 (medelhård) till H3 och H4, som är mycket hårda madrasser. De flesta par väljer medelfasta madrasser, men allt beror verkligen på individuella preferenser. Om vikten på varje användare är över 90 kg kommer H4-madrassen att vara den mest lämpliga - med högsta hårdhetsgrad. Det är värt att påpeka en generell regel som säger att ju tyngre du är, desto hårdare madrass bör du välja.

Komfortabel säng

 

Rätt dimensioner

Continental madrasser kommer vanligtvis i två-personers storlekar. Minsta bredd är 140 cm. En kontinentalmadrass kan vara upp till 200 cm bred. Allt beror på dina preferenser, sömnrytm och figur. Den bekvämaste madrassen för två personer är den som mäter 160-180 cm.

Traditionell kontra kontinentalsäng - likheter och skillnader

Den största skillnaden mellan en kontinentalsäng och en traditionell är förstås konstruktionen. Kontinentalsängen är integrerad i madrassen, ofta större än traditionella sängar. Den är bred, mer hållbar och lättare att anpassa efter individuella behov, både vad gäller estetik och anpassning till ryggraden.

Traditionella sängar består endast av en trälåda med ram, madrassen är inte en integrerad del av den och måste köpas separat. Båda sängarna finns också lätt tillgängliga i populära möbelaffärer. Kontinentalsängar är allmänt erkända som en mycket dyrare lösning, även om detta inte alltid är sant. Det är en av anledningarna till att de ofta finns i lyxlägenheter.

 

Vilken kontinentalsäng ska jag välja?

Det första man tänker på när man ska köpa en ny möbel är förstås storlek, följt av stil och pris. Undrar du vilken kontinentalsäng du ska välja som passar det rum du tänker placera den i?

Mått

Modeller med olika dimensioner finns på marknaden. När det kommer till enkelsängar rekommenderar de flesta tillverkare kontinentalsängar med måtten 120x200 cm. En dubbelsäng kan köpas i följande storlekar: 140x200, 160x200 som rekommenderas speciellt för par, eller en kontinentalsäng på 180x200 cm. Längden på 200x200 cm kommer att vara lämplig för personer över 180 cm långa. Visst kontinentalsängarna också mindre storlekar, men kom ihåg att detta är möbler som ser bättre ut i större dimensioner.

Storleksvariationer för kontinentalsängar

Fördelar med kontinentalsängen

Modet för kontinentalsängar kommer från USA och har varit populära i Europa i många år. Ett karakteristiskt drag hos denna typ av säng är dess höjd. Sovytan är ungefär 60 till 70 cm över golvet (beroende på benens höjd och madrassens tjocklek) jämfört med andra typer av sängar. Detta är en stor fördel eftersom det underlättar ändring av position från liggande till stående och tvärtom, särskilt för äldre. En annan fördel med kontinentalsängen är att den minskar inandning av damm - detta är viktigt för hälsan, speciellt för allergiker. Medan du sover en viss höjd över golvet, kommer du inte i kontakt med pollen och damm under sömnen, vilket kan irritera slemhinnorna och halsen. Kontinentalsängar finns tillgängliga i olika storlekar, inklusive: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 eller 200x200 - vilket gör dem lämpliga för rymliga och stora sovrum.

Stil

Varje möbel som hamnar i sovrummet eller något annat rum ska matcha dess stil och arrangemang. Det finns många modeller av sängar tillgängliga för försäljning som skiljer sig i design. De finns i ett väldigt stort antal färger och mönster och är gjorda av olika material. Vilken säng vi väljer beror på hur vårt sovrum är inrett. Enligt många bör den bästa kontinentalsängen för ett rum i kolonialstil vara en mörk färg. En rikt dekorerad säng är det bästa valet för ett sovrum i retrostil. När det kommer till interiörer inredda i skandinavisk, minimalistisk eller japansk stil kommer en säng med ett delikat utseende att vara det bästa valet.

Pris

Till sist återstår naturligtvis priset. Som vi redan har nämnt anses kontinentalsängar vara dyrare på grund av deras komplicerade struktur, användningen av högkvalitativa material och statusen för lyxmöbler, vilket är synonymt med sovkomfort. Det är dock en investering inte bara i din egen hälsa och komfort, utan också en investering som kommer att hålla i många år. Hur mycket vi betalar beror främst på vad vi verkligen förväntar oss.

 

Kontinentalsäng - Förvaring: behållare eller lådor?

Vissa värdesätter komfort och bekvämlighet, medan andra värdesätter ordning och reda. För den som föredrar att kombinera dessa funktioner finns det något speciellt - en kontinentalsäng med en linnebehållare! Det finns tre valmöjligheter:

 kontinentalsäng med en behållare som öppnas uppifrån

Kontinentalsäng med förvaring

 

 kontinentalsäng med lådor som glider på sidorna

 

Smart förvaring i sovrummet

 kontinentalsäng med lådor som skjuts ut framifrån

Optimal komfort och lagring

 

Vill du ha en praktisk möbel kan du välja en kontinentalsäng där du kan förvara täcken, kuddar och sängkläder. Hur gör man det bäst dvs efter dina behov? Svaret är enkelt - en låda som fungerar som en behållare för sängkläder i en kontinentalsäng . Det gör att du kan använda hela ytan och därmed utrymmet under liggytan, vilket verkligen ger mycket utrymme! Du behöver inte heller oroa dig för extra utrymme runt sängen. En kontinentalsäng med en container som öppnar upp och inte åt sidan tar inte extra plats. Tack vare detta kan du ordna utrymmet runt sängen på vilket sätt du vill.

Naturligtvis utför en kontinentalsäng med lådor en liknande funktion. Om du är ett fan av att sortera saker ordentligt så blir en sådan säng perfekt. Uppdelningen i separata lådor har därför en betydande fördel jämfört med en stor behållare som öppnas uppåt. Det är dock inte utan sina fel. För det första garanterar det inte ett stort förvaringsutrymme på grund av behovet av att separera lådor, och för det andra kräver det en mer detaljerad bedömning av arrangemangsmöjligheterna runt sängen. En kontinentalsäng med lådor framför ökar sängens längd avsevärt när den öppnas. När du väljer en kontinentalsäng med sidolådor måste du också komma ihåg att du behöver mycket plats på sidan av sängen.

Utseendet av en sänggavel i en kontinentalsäng

Sänggaveln är en av de första sakerna du kommer att lägga märke till när du kommer in i sovrummet. Det kan verka överflödigt – men en kontinentalsäng utan sänggavel kommer att beröva dig många fördelar – det är därför väldigt få köpare väljer en kontinentalsäng utan sänggavel. Med så många stilar och material att välja mellan är det svårt att förutse vad som kommer att se perfekt ut i ditt sovrum. En sänggavel är ett bra sätt att lägga till en unik effekt till ett rum. Du kan välja material med en intressant struktur och utseende.

En quiltad sänggavel med tygtrimmade knappar är ett bra sätt att sätta en intressant touch till ditt sovrum. Att använda metallspik eller trimmade kanter kan också lägga till intresse för en sänggavel och komplettera den övergripande stilen i ett sovrum. Du kan också välja en sänggavel med intensiv färg för att liva upp ditt sovrum. Välj en mörkare färg om du vill att sänggaveln ska vara din fokuspunkt och ljusare färger om du vill ha en mer dämpad look.

Tänk på sänggavelns storlek - sänggaveln måste matcha sängens storlek för ett harmoniskt utseende. Om du har en queen size-säng behöver du en ganska stor sänggavel. Väljer du en mindre säng till sovrummet kan du välja en låg sänggavel. Tänk på att ta hänsyn till proportionerna när du väljer: bredare sängar kräver en högre sänggavel för att se bra ut. Kom också ihåg storleken på ditt rum och det helhetsintryck som en stor sänggavel kommer att skapa. Välj en större sänggavel om ditt rum är tillräckligt stort, men om ditt rum har mindre utrymme bör du överväga att välja en enkel sänggavel som inte överväldigar rummet visuellt.

Hur sträcker man en kontinentalsäng?

Undrar du hur du kan förlänga kontinentalsängen så att ditt eget sovrum ska kännas som ett elegant hotell? Detta kan göras på många olika sätt. Det är viktigt att ta hand om alla detaljer. Det är värt att få vitt linne tillverkat av material av högsta kvalitet. En sådan uppsättning kommer att lägga till elegans och en unik atmosfär till alla rum. Det är också viktigt att investera i ett överkast, som kan göras av ett tyg med originalmönster eller färger. Ett sådant tillbehör kommer att ge interiören en unik karaktär. Det hela kommer att kompletteras med passande och noggrant utvalda kuddar till sängen, som sedan kommer att matcha rummets stil vad gäller färg och stil.

Anpassa din säng

Det är möjligt att anpassa enskilda delar av kontinentalsängen efter dina önskemål. Tänk dock på att att gå längre än de standardmodeller som vanligtvis finns i både stationära butiker och onlinebutiker kan göra en kontinentalsäng mycket dyrare. Parametrar som höjd och vikt eller mått på sovrummet kan kräva en skräddarsydd säng eller speciella typer av fyllning i madrassen. Du vet redan vad en kontinentalsäng är - nu återstår att fundera över var du ska bestämma dig för att köpa den.

 

Var kan man köpa en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är en möbel som är huvudfokus i alla sovrum. Av denna anledning kan den köpas främst i butiker som säljer möbler. Köp av denna möbel är möjligt i stationära butiker, såväl som via Internet. Vid val av stationära inköp kan vi noggrant titta på alla tillgängliga produkter och dessutom även testa dem. Personer som föredrar att handla online har möjlighet att se flera modeller och välja de som passar dem bäst.

Tack vare sådana köp kommer vi inte bara att spara mycket tid, utan också pengar. Genom att surfa på olika webbplatser som erbjuder möbler till försäljning kan vi jämföra priserna på tillgängliga produkter samt läsa recensioner om dem. Sådana åsikter ges av personer som köpt föremålet och vill dela med sig av sina observationer.

Kontinentalsäng - sammanfattning

• De är över 70 cm höga - detta gör att byta position mycket lättare och bekvämare än på en säng med normal höjd.
• Fashionabla utseende – kontinentalsängar ser väldigt snygga ut och får sovrummet att se lyxigare ut.
• Stort utbud – dessa sängar finns i många varianter. Du kan välja färg på sänggavel och klädsel på hela sängen och vilken typ av madrass du vill ha med mera. Det går alltid att välja en säng som är perfekt anpassad för dig.
• Högsta möjliga komfort - sådana sängar garanterar bästa vila och en mycket avkopplande sömn. Även om du skulle sova fyra timmar istället för åtta.

Utan tvekan är kontinentalsängar extraordinära möbler och kommer att vara ett elegant och funktionellt hjärta i sovrummet. Välj rätt, välj en kontinentalsäng !

Visa fler inlägg från Juli 2024

Rekommenderad

pixel